close button

Download now!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Nyaralj a monitor mellől! - Nyári tippek gamereknek‍

Néha még a jövő esportolóinak is kell egy kis kikapcsolódás. Ám elszabaduló árak és az újra erőre kapó koronavírus árnyékában az utazgatás rizikós: jobban tesszük, ha inkább a monitor előtt, egy-egy virtuális település vagy régió kínálta élvezetekben merülünk el! Lássuk hát a célállomásokat!

Belegondolni is félelmetes, hogy bár a GTA V még 2013-ban jelent meg, de éppen annyira népszerű, mintha nemrég debütált volna. Ezt nem annyira a kampányának, hanem online játékmódjának és közel korlátlan szabadságának köszönheti. Ha akarjuk, két rablás, narkóügylet vagy leszámolás között ezernyi tennivalóval üthetjük agyon az időnket. Golfozás, darts, a legkülönfélébb járműversenyek, kocogás, biciklizés, vadászat, fotózás – a listát napestig folytathatnánk. Aztán ha unjuk már a túlságosan is idilli kikapcsolódást, újra fegyvert ragadhatunk, és az alvilág koronázatlan császáraként lemoshatjuk a színről a konkurenciát.

Amennyiben az automata gyorstüzelők és szélsebes sportkocsik helyett a revolverek és a nemes paripák keltik fel az érdeklődésünket, akkor a Red Dead Redemption 2 a nekünk való csemege. Pókerpartik, kincskeresés, fejvadászat és kismillió egyéb mókalehetőség várja, hogy a fejünk búbjáig elmerüljünk benne. Közben pedig ízelítőt kapunk a vadnyugat hőskorának utolsó éveiből, és egy izgalmas, a hűség és az árulás körül forgó történetet élhetünk át. A Red Dead Online-ban pedig más játékosokkal is összemérhetjük az erőnk – vagy éppen együtt tehetünk rendet a banditáktól, marhatolvajoktól és más, kétes alakoktól hemzsegő vidéken.

Egy trópusi paradicsom felkeresése általában relaxáló élmény, de a Far Cry 6 Yarájában szó sincs arról, hogy egy koktéllal a kezünkben tespedhetnénk a medence mellett. Antón Castillo, a rettegett diktátor vasmarkának szorításán egyedül mi enyhíthetünk – így a paradicsomi szépségű vidéken járva-kelve gerillaként kell megdöntenünk a zsarnok rémuralmát.

Állítólagosan kísértet-járta vagy természetfeletti entitások járta helyeken barangolni a nyaralás egy igen extrém formája – pláne, ha a nevezett rém a nyomunkban lohol. A Dead by Daylight az aszimmetrikus multik sorát erősíti, azaz dönthetünk, hogy egy ki tudja hogyan, de egy rosszindulatú istenszerű kreatúra birodalmába tévedt civillel, vagy az ő egyik szolgájával akarunk-e játszani. Előbbi esetben célunk természetesen a menekülés, míg a gonosz csatlósaként ennek megakadályozásán, és a balszerencsés delikvensek feláldozásán kell ügyködnünk. Az alkotás érdekessége, hogy bár önálló karakterek is akadnak benne, jelentős részük más franchise-okban tűnt fel először. Stranger Things, a Halloween, Resident Evil, vagy Evil Dead: kedvünkre válogathatunk. Ha tehát mindig is érdekelt minket, hogy Freddy Krueger elkapná-e Nancy Wheelert, vagy, hogy a Left 4 Dead Billje kicselezné-e a Hellriser Szögfejét, itt a soha vissza nem térő alkalom, hogy kiderítsük!

Záróakkordként, ha némi posztapokaliptikus katasztrófaturistáskodáshoz lenne kedvünk, akkor a Fallout 76 az ideális választás. A Bethesda MMORPG-je anno némileg fagyos fogadtatásban részesült, hiszen számos, a műfajban bevett funkció és opció nélkül dobták piacra, mára azonban alaposan kikupálták. Így ha nem a könnyed pihenést, hanem a túlélést, az építkezést valamint a vadon megzabolázását részesítjük előnyben, abban az esetben Nyugat-Virginia gigászi szupermutánsokkal, sugárfertőzött rémekkel, a felismerhetetlenségig torzult állatokkal és más, nem feltétlenül barátságos túlélőkkel teli vidéke arra vár, hogy az uralmunk alá hajtsuk!

apk button download

sign up and redeem your welcome gift

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Get gaming & esports news straight to your inbox. 100% Value 0% Spam. A weekly email focused on the most important news and progression of gaming, our app and weekly tournaments.

Facebook logoyoutue iconinstagram icondiscord icontiktok icon